Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το ξεκίνημα ενός πειράματος για ταχύτερη διάθεση των αναβαθμίσεων του Android σε όλες τις συσκευές ανακοίνωσε το AOSP

Το ξεκίνημα ενός "πειράματος" από το Android Open Source Project (AOSP) ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Jean-Baptiste Queru, που αν πετύχει τότε μπορεί θεωρητικά να κάνει δυνατή την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του Android αμέσως μόλις κυκλοφορήσει, σε συσκευές εκτός της σειράς Nexus της Google.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  xperias_group01_black_whiters.jpg Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  107,1 KBΗ έως τώρα πρακτική θέλει τους κατασκευαστές να τροποποιούν το Android OS με διαφορετικό τρόπο για κάθε συσκευή, με αποτέλεσμα αυτές οι αλλαγές να πρέπει να γίνονται σε κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού, κάτι που οδηγεί σε πολύ καθυστερημένη ή καθόλου διάθεση των αναβαθμίσεων του Android.

Ο Queru έγραψε στο developer forum πως η αρχή και η δοκιμή θα γίνει στο Sony Ericsson Xperia S, μια δυνατή συσκευή από έναν κατασκευαστή που υποστηρίζει τις προσπάθειες του AOSP project.
Επιπλέον η επιλογή βασίστηκε στο ότι το Xperia S έρχεται με unlockable bootloader ενώ πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε Android ICS.

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη καθώς λείπουν κάποια βασικά κομμάτια κώδικα από την Sony,
αλλά η ομάδα FreeXperia που είναι πίσω από την ανάπτυξη της Cyanogenmod για την σειρά των Xperia, έχει πιάσει ήδη δουλειά και τα πράγματα δείχνουν σε καλό δρόμο.

Όπως τονίστηκε, αν το αποτέλεσμα είναι θετικό και υποστηριχτεί από περισσότερους κατασκευαστές μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο "κοινή"
έκδοση του Android OS σε όλες τις συσκευές.


[via]

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.